Ton Stam Schagen

Kruiden

In deze tijd van teveel zout wordt er steeds meer aandacht besteed aan het gebruik van kruiden. Ze geven meer smaak aan gerechten en ze zijn geschikt om zout te vervangen.

Als je hieronder een kruid kiest, lees je hoe je ze kan kweken, bewaren en waarbij je ze kan gebruiken.

Bewaren van kruiden

In de zomer zijn er meestal kruiden in overvloed. Het overschot kunnen we dan oogsten en bewaren voor de periode dat ze minder beschikbaar zijn.
Klik of tik op deze knop voor tips. Bewaren van kruiden

Basilicum

Ocimum basilicum



Lees meer

Bieslook

Allium schoenoprasum



Lees meer

Bonenkruid

Saturea montana



Lees meer

Citroenmelisse

Melissa officinalis



Lees meer

Dille

Anethum graveolens



Lees meer

Dragon

Artemisia dracunculus



Lees meer

Kervel

Anthriscus cerefolium



Lees meer

Knoflook

Allium sativum



Lees meer

Knoflookbieslook

Allium tuberosum



Lees meer

Koriander

Coriandrum sativum



Lees meer

Lavas of maggiekruid

Levisticum officinale



Lees meer

Munt

Mentha piperita



Lees meer

Peterselie

Petroselinum hortense



Lees meer

Rozemarijn

Rosmarinus officinalis



Lees meer

Selderij

Apium graveolens



Lees meer

Tijm

Thymus vulgaris



Lees meer

Tuinkers

Lepidium sativum 'Crispum'



Lees meer

Wilde marjolein

Origamnum vulgare



Lees meer