Bakken en koken
Hier een overzicht van een heleboel zaken die met bakken en koken te maken hebben in de breedste zin van het woord.
Mijn recepten
Hier vind je een aantal gerechten die ik heb gekeurd en het predikaat "Heerlijk" hebben verdiend.
De meeste recepten zijn voor twee personen en zijn makkelijk aan te passen als je met meerdere personen bent.
Ga naar recepten
Kruiden
Ze geven meer smaak aan gerechten en ze zijn geschikt om zout te vervangen.
Lees er meer over
Specerijen
Kruiden en ook specerijen zijn smaakmakers. Het verschil tussen deze producten is dat de kruiden meestal lokaal gekweekt en vers gebruikt worden, terwijl specerijen in een subtropisch of tropisch klimaat gekweekt worden en gedroogd en gemalen onze kant opkomen.
Lees er meer over
Etenswaren invriezen
Alles wat je over het invriezen van etenswaren moet weten lees je hier, maar ook over ontdooien en de houdbaarheidsduur van ingevroren producten.
Lees meer
Seizoensgroente en fruit
Wat zijn dat eigenlijk?
Hier de uitleg, compleet met de seizoensgroente- en fruitkalender.
Lees er meer over
Uien
De ui staat op plek 1 in de top 10 van meest gegeten groente.
Uien zijn goedkoop, gezond en lekker. Uien geven smaak aan je gerecht, net als kruiden, maar in uien vind je daarnaast ook nog behoorlijk veel gezonde stoffen.
Lees er meer over
Eieren
Iedereen kent ze en eet ze. Eieren zijn erg in trek. De gemiddelde Nederlander eet er 210 per jaar.
Wat weten we er eigenlijk van?
Lees er meer over
Vanille
De vanille-orchidee levert de specerij vanille (stokjes), die niet alleen wordt verwerkt in levensmiddelen, maar ook in onder andere tabak en parfum.
Lees er alles over
Bakgereedschap
Hier zie je de basisattributen die je beslist nodig hebt bij het bereiden van de verschillende bakrecepten.
Ga naar het overzicht
Meel? Bloem? Wat is het verschil?
Hier worden de verschillen zichtbaar gemaakt.
Ga naar de uitleg


Alles over gist
Verse gist (bakkersgist), droge gist, instant-gist
Wat zijn de verschillen eigenlijk? Kun je het een door het ander vervangen?
Lees meer


Bakingsoda/bakpoeder
Baking soda, baksoda, zuiveringszout, natriumbicarbonaat of bakpoeder.
Wat zijn de verschillen eigenlijk? Kun je het een door het ander vervangen?
Lees meer
Vetten
Helpen vetten om gezond te blijven?
Hier het antwoord op tien vragen..
Lees het artikel
Palmolie
Meer dan de helft van de producten die je in je koelkast of keukenkastjes hebt staan, bevatten waarschijnlijk palmolie.
Maar of je nu zo blij moet zijn met dat product? Hier volgen enkele feiten.
Lees het artikel
Zout
Veel producten bevatten zout zonder dat je het doorhebt, waardoor je er meer van binnenkrijgt dan goed voor je is.
Lees het artikel
Suiker
Veel producten bevatten suiker zonder dat je het doorhebt, waardoor je er meer van binnenkrijgt dan goed voor je is.
Hier wordt uitgelegd hoe je dit kan herkennen en je gebruik kan aanpassen.
Lees het artikel